I-VALO

i-VALO az ipari lámpák


Az i-VALO lámpák ötvözik a gazdaságossági szempontokat a biztonsággal. Sok ipari üzemben a por és a korrozív gázok megrongálják a lámpákat és ezzel csökkentik a fényerőt. Különleges karbantartás és további fényforrások felszerelése szükséges ahhoz, hogy a minimális megvilágítási értékeket elérjük, ráadásul sűrűn kell cserélni a lámpákat, ami rendkívül költséges.

Az i-VALO lámpák erre a problémára nyújtanak megoldást.

Az i-VALO a gazdaságos világítótestek olyan széles palettáját kínálja, amelyek – akár extrém körülmények között is – igen magas hatásfokkal üzemelnek. A felmerülő igények kielégítésére a gyártó nagynyomású higanygőz lámpákat, halogén fémgőz lámpákat és különösen gazdaságos nagynyomású nátriumgőz lámpákat fejlesztett ki. A fényforrás készítés általuk kifejlesztett és szabadalmaztatott módjának, illetve a szűrőtechnikának köszönhetően a megvilágítás erőssége – még különösen szennyezett csarnokokban is – állandó marad. Azaz folyamatosan erős fényt tudnak nyújtani, anélkül, hogy tönkremennének vagy rendszeresen cserélni kellene őket.

A lámpák működése


A titok nyitja a lámpák belső felépítése. A működés során keletkező hő miatti túlnyomás a lámpatestből kifelé áramoltatja a felhevült levegőt, amely keresztül halad a szűrőn; így megtisztul és kiszárad. A lámpa alatt így kialakul egy légpárna, amely eltereli a felfelé áramló levegőt, ezzel megakadályozva a porlerakódást a záróüvegen.

Az i-VALO ipari lámpák tulajdonságai:


Porvédelem

Az i-VALO ipari lámpák zárt építésűek. A szabadalmaztatott szűrőrendszerrel felszerelt lámpákat a nyomáskiegyenlítődés miatt áramló belső levegő tisztítja. Ebből következőleg az összes belső alkatrész (tükör, izzó és a lámpaüveg belső oldala) a por valamint az agresszív és maró gázokkal szemben teljes mértékben védett. Az üveg külső felülete előtt húzódó porgyűrű nem engedi a port a külső oldalon megtapadni.

Korrózióállóság

Az alumíniumból készülő lámpatestet elektrosztatikus úton oxyplast-epoxy porral vonják be; ez által zárva ki a korrózió lehetőségét.

Beépítés és karbantartás

Minden i-VALO lámpát rögzítő sínnel szerelnek fel. A felszerelés és a karbantartás megkönnyítésére az i-VALO egyedi megoldásokat is kínál.

Az i-VALO az alábbi típusú lámpákat kínálja:


 • Horizontál lámpatestek

  Porszűrős kevésbé meleg környezetbe.

 • Regulár lámpatestek

  Porszűrős kevésbé meleg környezetbe.

 • Darulámpa

  Rezgéscsökkentő kengyel kifejezetten darulápára.

 • Profillámpák

  Porszűrővel ellátott.

 • Papírgyári lámpatestek

  Magas hőmérsékletű és páratartalmú helyre.

A katalógus megtekintéséhez kattintson az alábbi linkre